×

Dev uyuşturucu operasyonu: 500 kilo narkotik ele geçirildi!

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı ve toplamda 500 kilo narkotik madde ele geçirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçlarına yönelik yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda, Büyükçekmece, Esenyurt, Başakşehir ve Kadıköy ilçelerinde bir dizi operasyon gerçekleştirdi. 12 ile 16 Ekim tarihleri arasında yapılan operasyonlarda, belirlenen adreslerde gerçekleştirilen aramalarda 6'sı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 8 şüpheli yakalandı. Yapılan incelemelerde, İran ve Balkan rotasından Türkiye'ye sokulan 181 kilo 100 gram sıvı metamfetamin, 41 kilo 500 gram katı metamfetamin ve 282 kilo skunk ile birlikte, uyuşturucu üretiminde kullanılan çeşitli materyaller, 2 hassas terazi ve toplamda 165 bin 835 lira, 18 bin 874 dolar ve 6 bin 15 avro ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Yapılan yargılama sonucu, tüm şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon sırasında, uyuşturucu kartellerinin kullandığı yöntemler de ortaya çıkarıldı. Skunk maddesinin Arnavutluk ve Sırbistan'dan getirildiği tespit edilirken, metamfetaminlerin ise İran'dan petrol dolu bidonlar içerisinde ülkeye sokulduğu ve İstanbul'un kırsal kesiminde ayrıştırılarak sıvı ve katı formda uyuşturucu haline getirildiği belirlendi.