×

Coşkulu festival

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen, "Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali ve Uluslararası Kırım Türkleri

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen, "Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali ve Uluslararası Kırım Türkleri Halk Oyunları ve Müzik Festivali"nde Türk dünyasından gelen genç sanatçılar gösteri sundu.
 
Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Özbekistan, Türkmenistan ve Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki gençlik merkezlerinde görevli 14-29 yaş aralığındaki sanatçılar katıldı. Gösteri öncesi düzenlenen sergide, genç sanatçılar, ülkelerinin kültür ve sanatını yansıtan el sanatı eserlerini, gelenek ve göreneklerini yansıtan fotoğraflarını sergiledi. Katılımcı ülkelerin sanatçıları, daha sonra ülkelerinin folklorik öğelerini yansıtan halk oyunlarını sahneledi, şarkılarını seslendirdi. Eş zamanlı olarak Ankara'da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan festival, 23 Kasım'da katılımcı ülkelerin ses, dans ve enstrüman sanatçılarının sahne alacağı kapanış etkinliğiyle sona erecek. (HM)