×

Coşkulu festival

Mihalıççık ilçesinde 35. Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni yapıldı.

Mihalıççık ilçesinde 35. Kiraz Festivali ve Sorkun Çömlekçiliği Şöleni yapıldı.
Mihalıççık Kaymakamlığı ve belediye işbirliğiyle düzenlenen etkenlik, Kalburcu mesire yerinde gerçekleştirildi.
 
 
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, kirazın ilçe ekonomisine önemli katlı sağladığını söyledi.Sorkun çömleklerinin de ilçede önemli yer tuttuğuna dikkati çeken Tuna, festivalin bu ürünle taçlandırılmasını anlamlı bulduğunu kaydetti.
Kaymakam Cüneyt Manisa da ilçede yetiştirilen kirazın milli ekonomiye katkı sağladığını belirterek, "Sorkun köyünde çamur şekillendirilerek çömlek yapılılıyor. Amacımız, ilçemizin doğa, tarih ve diğer güzelliklerini tanıtmak, töremizi, kültürümüzü yaşatmaktır. En önemlisi bu değerlerimizi gelecek nesillere ulaştırmaktır" diye konuştu.
 
REKOLTE BİN 800 TON
 
Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven de ilçenin doğallığını kaybetmediğini ifade ederek "İlçemizde yetiştirilen kiraz, İngiltere başta olmak üzere onlarca ülkeye ihraç ediliyor. 5 bin dekar alanda kiraz yetiştiriciliği yapıyoruz. Bu yıl rekolte bin 800 ton civarında" dedi. Konuşmalarından ardından Yeşil Dünya Mehteran Takımı, Anneler Halk Oyunu Topluluğu gösteri sundu, sanatçı Ramazan Çelik konser verdi. En iyi kiraz üreticilerine ödül verildiği etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal ve vatandaşlar katıldı. (HM)