×

Çocukların zirvesi

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında planlanan Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği 29 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.

Altay Cumhuriyeti, Azerbaycan, Başkurdistan, Bosna Hersek, Gagauz, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım ve Tataristan’dan gelen çocukların katılacağı şenliğin açılışı Vali Sami Sönmez Spor Tesislerinde saat 09.45’te gerçekleşecek.
Türk Devlet ve topluluklarında birbirlerinden habersiz, yüzlerce yıldan beri oynanan ancak unutulmaya yüz tutmuş “5 Taş”, ”9 Taş”, “Çelik Çomak”, “Aşık”, “7 Kiremit” ve “Yakan Top” gibi oyunlar, yeniden hayat bulacak.
Şenliğe katılacak Türk ekipleri, etkinliğin tanıtımı amacıyla bir araya geldiler. Çocuklar, bir alışveriş merkezinde özel olarak hazırlanan alanlarda 5 taş, 9 taş gibi oyunlar oynadılar.
 
ŞENLİKTE NELER OLACAK
 
29 Mayıs Günü ‘mendil kapmaca’ oyununun sembolik olarak sergilenmesinin ardından, bireysel oyunlar olan 5 Taş, 9 Taş, Aşık ve Çelik-Çomak oynanacak. Öğleden sonra ise takım oyunları olan yakan top ve 7 kiremit Türk Dünyası çocuklarını bir araya getirecek. Şenliğin ikinci gününde bireysel ve takım oyunlarının finalleri gerçekleştirilecek. Kapanış töreninde katılan çocuklara madalya, sertifika ve hediyeleri takdim edilecek. Konuk öğrenciler şenliğin son gününde Eskişehir’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edecekler. İnönü İlçesi Planör Kampı, Eskişehir Müzesi, Sazova Bilim ve Kültür Merkezi Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi ziyaret edilecek mekânlar arasında yer alıyor. (HM)