×

Çocuklar cam sanatıyla tanıştı

II Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali çocuk ve gençlerin cam sanatıyla tanışmasına büyük katkı sağlıyor.

II. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali çocuk ve gençlerin cam sanatıyla tanışmasına büyük katkı sağlıyor.
 
 
Özellikle farklı kentlerden Odunpazarı'na gelen konukların büyük ilgi gösterdiği festival kapsamında son olarak Bolu Canip Baysal İlkokulu öğrencileri, Odunpazarı Sıcak Cam Atölyesini ziyaret etti. Öğretmen ve velileriyle birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette dünyaca ünlü cam sanatçısı Martin Janecky'in çalıştayına konuk olan öğrenciler, camın etkileyici dünyası ile tanıştılar.
Dünyaca ünlü Çek sanatçı Martin Janecky'in gerçekleştirdiği çalışmayı büyük bir ilgi ile izleyen çocuklar hayatlarında ilk kez bir cam atölyesinde bulunduklarını belirterek, yapılan çalışmalardan oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.
 
USTASINDAN GÖSTERİ
 
2. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali dünyaca ünlü cam ustalarının muhteşem şovlarına sahne oluyor. Festival süresince her gün farklı bir sanatçının cama hayat verdiği çalıştaylarda son olarak dünyaca ünlü sıcak cam heykel sanatçısı Martin Janecky atölyeye girdi. 4 saat boyunca atölyede etkili bir çalışma gerçekleştiren ve kendine has teknikleriyle genç cam sanatçılarına adeta özel bir ders veren Janecky bütün dikkatleri üzerine çekti. (HM)