×

CHP İl Başkanlığı'nda, Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde danışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.

Toplantıda genel seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, üyelere kenetlenme mesajı vererek, "Gelin hep birlikte enerjimizi iktidar yürüyüşüne ayıralım ve iktidara hazır olalım. Çünkü her an olabilecek bir erken seçim olduğunu unutmayalım. Çalışmaları aktif hale getirmek lazımdır. O nedenle hazır ve nazır şekilde seçimlere pür dikkat bekleyelim" açıklamalarında bulundu. Yalaz, 2024 Mahalli Yerel Seçimler döneminde sıklıkla üzerinde durduğu ön seçim konusuna da değinerek, "Ön seçimi savunmaya devam edeceğim" dedi.

"ÜLKEMİZİN HAK ETTİĞİ BÜYÜK DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Yalaz, konuşmalarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Danışma Kurullarına göndermiş olduşu tebliğ mektubunu ileterek başladı: "Değerli yol arkadaşlarım, partimizin Türkiye'nin birinci siyasal partisi yaptığımız 31 Mart 2024 genel seçimlerini geride bıraktık. 1 Nisan itibariyle ülkemizde yeni bir dönem başladı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu yeni dönemde 411 belediyeyi yani toplam Türkiye nüfusunun üçte ikisini, ekonomik faaliyetin dörtte üçünün gerçekleştiği şehirler yönetecek. Bu vesileyle 31 Mart gecesi gerçekleştirdiğim ilk konuşmada ifade ettiğim gibi bu büyük başarının ortaya çıkması için gece gündüz çalışan, yorulmadan emek sarf eden, birçok zorluğa göğüs geren tüm örgütlerimize, tüm örgüt emekçilerimize teşekkür ediyorum. 2024 yerel seçimlerini Türkiye İttifakı kazandı, tüm Türkiye kazandı. Kaybedeni olmayan bir seçim yaşadık. Bu bilincimizle seçim sonuçlarını alçak gönüllü bir sevinç ve tevazuyla karşıladık. Halkımızın heyecanını son derece ölçülü, üstlendiğimiz sorumluluğa yakışır bir sağduyuyla paylaştık. Sorumluluğumuz büyük. Elde ettiğimiz başarıyla genel seçimlere giden yolda elbette daha güçlüyüz. Türkiye ittifakını daha da genişleteceğiz. Yerelde kurduğumuz ittifakı genel seçimlerde büyüteceğiz. Ülkemizin geleceğini hep birlikte kuracağız. Ülkemize merkezi iktidar tarafından dayatılan, ağır ekonomik ve sosyal koşullara karşı halkımızın çıkarlarını savunmaya ellerimizdeki imkanlar doğrultusunda halkımız için güvenli limanlar yaratmaya, halkımızın taleplerinin sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın bizlere yüklediği sorumluluğa ve beklentilerine uygun bir biçimde belediyelerimizin imkanlarını ve kapasitelerini gözetecek bir sorumluluk anlayışıyla örgütümüz ve yerel yönetimlerimiz arasındaki ilişkiyi yapılandıracağız. Biz gücümüzü halkımızdan aldık. Şimdi halkımıza güç verme zamanıdır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde partimizi iktidar yapmak, demokrasiyi yeniden kurmak, sosyal adaleti inşa etmek, temel hak ve özgürlükleri güvence altına almak için bizlere duyulan güvene layık olacağız. Örgütlerimizle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademeden yorulmak bilmez neferleriyle sokak sokak, ilçe ilçe, kent kent umudu büyütecek, ülkemizin beklediği ve hak ettiği büyük değişimi gerçekleştireceğiz. Çıktığımız bu yolda örgütümüze duyduğum inanç ve güvenim tamdır. Yolumuz açık olsun.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel"

"ÖN SEÇİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yerel seçim döneminde sıklıkla altını çizdiği ön seçimin önemini yineleyen Yalaz, "Yerel seçim sürecinde çalışma gruplarımız, örgütümüz son derece önemli ve iyi bir çalışma orduya koydu. Yine yaklaşık 40 yıl sonra Eskişehir'de 3 ilçemizdeki aday belirleme süreci ön seçimle ve 2 büyük metropol ilçemiz Tepebaşı ve Odunpazarı'nda meclis üyeninin belirlenmesinde yine ön seçimle belirleme yapıldı. Bugün Tepebaşı ve Odunpazarı'nda 20 tane meclis üyemiz ön seçimler üzerine belirlenmiş yoldaşlarımızdır. Örgütün söz sahibi olarak, örgütün inisiyatifinde belirlenmiş kişilerdir. Bu büyük başarıda sizin de katkılarınız var çünkü biz Pazar toplantıları yaptık. Bu toplantılarda örgüt tek ses olarak ve hem fikir olarak ön seçimin yapılması gerektiğini haykırdı. Biz de girişimlerimizi bu yönde yaptık. Başarılı 6 ilçe belediye başkanımız tekrar aday gösterildiler. Sivrihisar ve Çifteleler'de tek adayımız mevcuttu. Oraları da kazandık. Daha sonra geriye kalan yerlerdeki ön seçim talebimiz sonucunda İnönü, Mihalgazi, Beylikova'da ön seçim yapılmasında muvaffak olduk. Beylikova'dan ön seçimle belirlenmiş olan Altan Hakan Karabacak seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu. Özellikle Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde yapılan ön seçimlerde katılım oranı son derece üzüntü vericiydi. 6 bin küsur üyemiz olan Tepebaşı'nda bin 500 civarı bir üyenin katılımıyla ön seçim yapıldığı gibi 8 bin civarı üyemiz olan Odunpazarı'nda yine yüzde 25'e tekabül eden 2 bin civarı bir üye katılımıyla ön seçim yapıldı. Bu nedenle ön seçime üyenin katılımının olmaması sebebiyle ön seçimin çok da gerekli olmadığı gibi ifadeleri duyuyor ve üzülüyoruz. 40 yıl sonra yapılan ön seçimler sonucunda böyle bir katılımın olması normaldir. Çünkü ön seçim kültürü sıklıkla yapılarak, defaatle uygulanarak, partinin karar mekanizmalarında, aday belirleme süreçlerinde gerekirse tek yöntem olarak uygulanarak üyeler ön seçime ilgi ve alaka gösterebilirler diye düşünüyorum. Ön seçimi  savunmaya, gerekirse sizler adına haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağını, üye kampanyalarıyla büyütme yoluna girdiğimiz bu süreçte üyelere vaat edebileceğimiz en önemli şey ön seçimdir. Çünkü bugün bir Cumhuriyet Halk Partisi sempatizanıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyesi arasında görev olarak bir farklılık maalesef mevcut değildir. İşte bu danışma kurulunda bu ve benzeri konuları da açıkça tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Üye kendisini değerli hissetmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak çağırdığımız üye yapmak adına gayret gösterdiğimiz vatandaşlarımız, sempatizanlarımız üye olduğu takdirde bu partiler söz sahibi olabileceklerini açık bir şekilde anlamalıdırlar ki üyeliğin bir anlam, kıymet ve mahiyeti olsun. Bu hususla ön seçimi el birliğiyle savunmaya devam edelim. Örgütün aldığı kararlarda doğruluk oranının ve kazanma oranının yüksek olduğunu da araştırmalar ortaya koyuyor. Bu hususlarla sizler adına ön seçimi savunmaya devam edeceğimi açık çıkarmak isterim" dedi.

"İKTİDARIN KURDUĞU SİSTEM ÇÖKMEK ÜZEREDİR"

CHP olarak genel seçimlere hazırlık içinde olduklarını belirten Yalaz, "Yerel seçimleri geride bıraktık. Önümüzde normal sürede yapılırsa 4 yıl sonra bir genel seçim var. Ama ülkenin geldiği koşulları hep birlikte gözlemliyoruz. Bugün iktidarın ülkeyi yönetmek anlamında açık bir zafiyete düştüğü elinden gelen imkanı yapsa dahi yanlış bir sistem üzerinden çeteleri, müteahhitleri ve yandaşları ön planı çıkartmak üzere kurduğu sistem çökmek üzeredir. Bunun altında halkımız son derece ağır bir şekilde ezilmektedir. Halk artık yüksek sesle erken seçimi dile getirmeye başlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir önceki seçimleri Türkiye'nin birinci partisi olarak geçirmiş bir parti olarak ve bir sonraki seçimlerde iktidar olma anlamında en büyük aday olarak erken seçimlere parti örgütleri olarak hazır olmak zorundayız. Örgütlerin en önemli görevi partisini seçime hazırlamaktır. Bu anlamda yapmamız gereken şeyleri daha önceki seçim tecrübelerinde de en iyi bilen parti olduğumuzu ifade etmek isterim. Yalnız önümüzde bir tüzük kurultayı da olduğunu düşünerek bazı sorunları da bu danışma kurulunda masaya yatırmak gerektiğini düşünüyorum. Bir kere örgütlenme sorunumuz örgütlenme modelimizin iktidara giden bir partiyi iktidara taşımak anlamında bazı dokunuşlara ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Örgütlenmenin yukarıdan aşağıya değil, ilçe örgütlerinden tabana doğru değil, bizatihi sokakta ve mahalle bazlı olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da şehirimizde girişimlerimiz oldu, çalışmaları yaptık. Odunpazarı ve Tepebaşı'nda mahalle bazlı örgütlenmeleri tesis etmeli ve seçimlerde daha önce çalışmış ekiplerin rehavete kapılıp dağılmalarına sebebiyet vermeden hızlı bir şekilde çalışma ortaya koymak durumundayız" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARA YÜRÜMEK ADINA İRADE ORTAYA KOYMALIYIZ"

Yalaz, Genel seçim öncesi CHP üyelerine kenetlenme mesajı vererek, "Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi partimizin içine hapsolup kaldığı yüzde 25'lik cam tavanı da kırdık. Uzun yıllarca yüzde 25'lik cam tavana hapsolmuş, daha önceki yıllarda da yüzde 20'leri ancak zorlayabilmiş bir partinin, özellikle partinin içinde yarattığı bazı olumsuz etkiler olmuştur. Belki de bilinçaltı olarak iktidara yeterince hazır olmamanın getirdiği bir sonuç olarak parti içi siyasete enerjinizi çok çok daha fazla harcadığınızı tahmin ediyorum ki hepimiz kabul ederiz. Ancak iktidara giden yüzde 38 oy almış, Türkiye'nin 1'inci partisi olmuş ve Türkiye'deki sorunların çözümü olacağı anlamda vatandaşlarımızı da iktidar etmeye muhtelif olduğunu açıkça göstermiş Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti içi hesaplaşmalar, kişisel münasebetler ve bunun doğurduğu bunun doğurduğu mücadeleyi bir kenara iterek hep birlikte kenetlenmesi ve emin adımlarla iktidara yürümesi gerekir. Bu nedenle hepimiz Cumhuriyet Halk Partililer olarak büyük bir pencereden bakıp iktidar olma yolunda kendi içimizdeki sıkıntıları bir kenara bırakarak, gerekirse affederek ve gerekirse daha çok kenetlenerek iktidara yürümek anlamında irade ortaya koymalıyız. Bunu yapmak zorundayız, çünkü iktidara giden yolda özellikle siz ve Cumhuriyet Halk Partililerin çok büyük bir enerji sahibi olması lazım. Gelin hep birlikte enerjimizi iktidar yürüyüşüne ayıralım ve iktidara hazır olalım. Çünkü her an olabilecek bir erken seçim olduğunu unutmayalım. Biz ülke olarak iktidar yürüyüşüne hazırız. Sizlerin de hazır olduğunuzu, iktidarın sonucunu öğrendikten sonra çok daha mutlu olduğunuzu biliyorum. Ama bu motivasyon tek başına yeterli değil. Çalışmaları aktif hale getirmek lazımdır. O nedenle hazır ve nazır şekilde seçimlere pür dikkat bekleyelim. Halkın sorunlarına çözüm olacak önerileri üretelim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması iktidarın ülkeyi kötü yönetmesine bağlı değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi yönetemediği için ülkenin sorunlarına çözüm bulamadığı için Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak değildir. Sorunları halkımızla birlikte dile getirmiyoruz, hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzde bir tüzük kurultayı var. Tüzük kurultayla ilgili gerekli duyuruları da yaptık. Lütfen bu hususta partimizin iktidar yürüyüşünü daha sağlam adımlarla gerçekleştirmesine vesile olacak önerilerinizi bizimle paylaşın. Ve hep birlikte bu bozuk düzeni, halkı ızdırap halinde bırakan ekonomiyi gün geçtikçe daha da kötüleştiren, insanları sefalet ücretine mahrum eden bu düzeni hep birlikte değiştirelim. Bunu başarabilecek tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz bunu başarmayan muktediriz hep birlikte başarabiliriz diyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" açıklamalarında bulundu.
 

CHP İL BAŞKANLIĞI'NDA, DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde danışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı. Toplantıda genel seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, üyelere kenetlenme mesajı vererek, "Gelin hep birlikte enerjimizi iktidar yürüyüşüne ayıralım ve iktidara hazır olalım. Çünkü her an olabilecek bir erken seçim olduğunu unutmayalım. Çalışmaları aktif hale getirmek lazımdır. O nedenle hazır ve nazır şekilde seçimlere pür dikkat bekleyelim" açıklamalarında bulundu. Yalaz, 2024 Mahalli Yerel Seçimler döneminde sıklıkla üzerinde durduğu ön seçim konusuna da değinerek, "Ön seçimi savunmaya devam edeceğim" dedi.

"ÜLKEMİZİN HAK ETTİĞİ BÜYÜK DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Yalaz, konuşmalarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Danışma Kurullarına göndermiş olduşu tebliğ mektubunu ileterek başladı: "Değerli yol arkadaşlarım, partimizin Türkiye'nin birinci siyasal partisi yaptığımız 31 Mart 2024 genel seçimlerini geride bıraktık. 1 Nisan itibariyle ülkemizde yeni bir dönem başladı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu yeni dönemde 411 belediyeyi yani toplam Türkiye nüfusunun üçte ikisini, ekonomik faaliyetin dörtte üçünün gerçekleştiği şehirler yönetecek. Bu vesileyle 31 Mart gecesi gerçekleştirdiğim ilk konuşmada ifade ettiğim gibi bu büyük başarının ortaya çıkması için gece gündüz çalışan, yorulmadan emek sarf eden, birçok zorluğa göğüs geren tüm örgütlerimize, tüm örgüt emekçilerimize teşekkür ediyorum. 2024 yerel seçimlerini Türkiye İttifakı kazandı, tüm Türkiye kazandı. Kaybedeni olmayan bir seçim yaşadık. Bu bilincimizle seçim sonuçlarını alçak gönüllü bir sevinç ve tevazuyla karşıladık. Halkımızın heyecanını son derece ölçülü, üstlendiğimiz sorumluluğa yakışır bir sağduyuyla paylaştık. Sorumluluğumuz büyük. Elde ettiğimiz başarıyla genel seçimlere giden yolda elbette daha güçlüyüz. Türkiye ittifakını daha da genişleteceğiz. Yerelde kurduğumuz ittifakı genel seçimlerde büyüteceğiz. Ülkemizin geleceğini hep birlikte kuracağız. Ülkemize merkezi iktidar tarafından dayatılan, ağır ekonomik ve sosyal koşullara karşı halkımızın çıkarlarını savunmaya ellerimizdeki imkanlar doğrultusunda halkımız için güvenli limanlar yaratmaya, halkımızın taleplerinin sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın bizlere yüklediği sorumluluğa ve beklentilerine uygun bir biçimde belediyelerimizin imkanlarını ve kapasitelerini gözetecek bir sorumluluk anlayışıyla örgütümüz ve yerel yönetimlerimiz arasındaki ilişkiyi yapılandıracağız. Biz gücümüzü halkımızdan aldık. Şimdi halkımıza güç verme zamanıdır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde partimizi iktidar yapmak, demokrasiyi yeniden kurmak, sosyal adaleti inşa etmek, temel hak ve özgürlükleri güvence altına almak için bizlere duyulan güvene layık olacağız. Örgütlerimizle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademeden yorulmak bilmez neferleriyle sokak sokak, ilçe ilçe, kent kent umudu büyütecek, ülkemizin beklediği ve hak ettiği büyük değişimi gerçekleştireceğiz. Çıktığımız bu yolda örgütümüze duyduğum inanç ve güvenim tamdır. Yolumuz açık olsun.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel"

"ÖN SEÇİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yerel seçim döneminde sıklıkla altını çizdiği ön seçimin önemini yineleyen Yalaz, "Yerel seçim sürecinde çalışma gruplarımız, örgütümüz son derece önemli ve iyi bir çalışma orduya koydu. Yine yaklaşık 40 yıl sonra Eskişehir'de 3 ilçemizdeki aday belirleme süreci ön seçimle ve 2 büyük metropol ilçemiz Tepebaşı ve Odunpazarı'nda meclis üyeninin belirlenmesinde yine ön seçimle belirleme yapıldı. Bugün Tepebaşı ve Odunpazarı'nda 20 tane meclis üyemiz ön seçimler üzerine belirlenmiş yoldaşlarımızdır. Örgütün söz sahibi olarak, örgütün inisiyatifinde belirlenmiş kişilerdir. Bu büyük başarıda sizin de katkılarınız var çünkü biz Pazar toplantıları yaptık. Bu toplantılarda örgüt tek ses olarak ve hem fikir olarak ön seçimin yapılması gerektiğini haykırdı. Biz de girişimlerimizi bu yönde yaptık. Başarılı 6 ilçe belediye başkanımız tekrar aday gösterildiler. Sivrihisar ve Çifteleler'de tek adayımız mevcuttu. Oraları da kazandık. Daha sonra geriye kalan yerlerdeki ön seçim talebimiz sonucunda İnönü, Mihalgazi, Beylikova'da ön seçim yapılmasında muvaffak olduk. Beylikova'dan ön seçimle belirlenmiş olan Altan Hakan Karabacak seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu. Özellikle Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde yapılan ön seçimlerde katılım oranı son derece üzüntü vericiydi. 6 bin küsur üyemiz olan Tepebaşı'nda bin 500 civarı bir üyenin katılımıyla ön seçim yapıldığı gibi 8 bin civarı üyemiz olan Odunpazarı'nda yine yüzde 25'e tekabül eden 2 bin civarı bir üye katılımıyla ön seçim yapıldı. Bu nedenle ön seçime üyenin katılımının olmaması sebebiyle ön seçimin çok da gerekli olmadığı gibi ifadeleri duyuyor ve üzülüyoruz. 40 yıl sonra yapılan ön seçimler sonucunda böyle bir katılımın olması normaldir. Çünkü ön seçim kültürü sıklıkla yapılarak, defaatle uygulanarak, partinin karar mekanizmalarında, aday belirleme süreçlerinde gerekirse tek yöntem olarak uygulanarak üyeler ön seçime ilgi ve alaka gösterebilirler diye düşünüyorum. Ön seçimi  savunmaya, gerekirse sizler adına haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağını, üye kampanyalarıyla büyütme yoluna girdiğimiz bu süreçte üyelere vaat edebileceğimiz en önemli şey ön seçimdir. Çünkü bugün bir Cumhuriyet Halk Partisi sempatizanıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyesi arasında görev olarak bir farklılık maalesef mevcut değildir. İşte bu danışma kurulunda bu ve benzeri konuları da açıkça tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Üye kendisini değerli hissetmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak çağırdığımız üye yapmak adına gayret gösterdiğimiz vatandaşlarımız, sempatizanlarımız üye olduğu takdirde bu partiler söz sahibi olabileceklerini açık bir şekilde anlamalıdırlar ki üyeliğin bir anlam, kıymet ve mahiyeti olsun. Bu hususla ön seçimi el birliğiyle savunmaya devam edelim. Örgütün aldığı kararlarda doğruluk oranının ve kazanma oranının yüksek olduğunu da araştırmalar ortaya koyuyor. Bu hususlarla sizler adına ön seçimi savunmaya devam edeceğimi açık çıkarmak isterim" dedi.

"İKTİDARIN KURDUĞU SİSTEM ÇÖKMEK ÜZEREDİR"

CHP olarak genel seçimlere hazırlık içinde olduklarını belirten Yalaz, "Yerel seçimleri geride bıraktık. Önümüzde normal sürede yapılırsa 4 yıl sonra bir genel seçim var. Ama ülkenin geldiği koşulları hep birlikte gözlemliyoruz. Bugün iktidarın ülkeyi yönetmek anlamında açık bir zafiyete düştüğü elinden gelen imkanı yapsa dahi yanlış bir sistem üzerinden çeteleri, müteahhitleri ve yandaşları ön planı çıkartmak üzere kurduğu sistem çökmek üzeredir. Bunun altında halkımız son derece ağır bir şekilde ezilmektedir. Halk artık yüksek sesle erken seçimi dile getirmeye başlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir önceki seçimleri Türkiye'nin birinci partisi olarak geçirmiş bir parti olarak ve bir sonraki seçimlerde iktidar olma anlamında en büyük aday olarak erken seçimlere parti örgütleri olarak hazır olmak zorundayız. Örgütlerin en önemli görevi partisini seçime hazırlamaktır. Bu anlamda yapmamız gereken şeyleri daha önceki seçim tecrübelerinde de en iyi bilen parti olduğumuzu ifade etmek isterim. Yalnız önümüzde bir tüzük kurultayı da olduğunu düşünerek bazı sorunları da bu danışma kurulunda masaya yatırmak gerektiğini düşünüyorum. Bir kere örgütlenme sorunumuz örgütlenme modelimizin iktidara giden bir partiyi iktidara taşımak anlamında bazı dokunuşlara ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Örgütlenmenin yukarıdan aşağıya değil, ilçe örgütlerinden tabana doğru değil, bizatihi sokakta ve mahalle bazlı olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da şehirimizde girişimlerimiz oldu, çalışmaları yaptık. Odunpazarı ve Tepebaşı'nda mahalle bazlı örgütlenmeleri tesis etmeli ve seçimlerde daha önce çalışmış ekiplerin rehavete kapılıp dağılmalarına sebebiyet vermeden hızlı bir şekilde çalışma ortaya koymak durumundayız" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARA YÜRÜMEK ADINA İRADE ORTAYA KOYMALIYIZ"

Yalaz, Genel seçim öncesi CHP üyelerine kenetlenme mesajı vererek, "Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi partimizin içine hapsolup kaldığı yüzde 25'lik cam tavanı da kırdık. Uzun yıllarca yüzde 25'lik cam tavana hapsolmuş, daha önceki yıllarda da yüzde 20'leri ancak zorlayabilmiş bir partinin, özellikle partinin içinde yarattığı bazı olumsuz etkiler olmuştur. Belki de bilinçaltı olarak iktidara yeterince hazır olmamanın getirdiği bir sonuç olarak parti içi siyasete enerjinizi çok çok daha fazla harcadığınızı tahmin ediyorum ki hepimiz kabul ederiz. Ancak iktidara giden yüzde 38 oy almış, Türkiye'nin 1'inci partisi olmuş ve Türkiye'deki sorunların çözümü olacağı anlamda vatandaşlarımızı da iktidar etmeye muhtelif olduğunu açıkça göstermiş Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti içi hesaplaşmalar, kişisel münasebetler ve bunun doğurduğu bunun doğurduğu mücadeleyi bir kenara iterek hep birlikte kenetlenmesi ve emin adımlarla iktidara yürümesi gerekir. Bu nedenle hepimiz Cumhuriyet Halk Partililer olarak büyük bir pencereden bakıp iktidar olma yolunda kendi içimizdeki sıkıntıları bir kenara bırakarak, gerekirse affederek ve gerekirse daha çok kenetlenerek iktidara yürümek anlamında irade ortaya koymalıyız. Bunu yapmak zorundayız, çünkü iktidara giden yolda özellikle siz ve Cumhuriyet Halk Partililerin çok büyük bir enerji sahibi olması lazım. Gelin hep birlikte enerjimizi iktidar yürüyüşüne ayıralım ve iktidara hazır olalım. Çünkü her an olabilecek bir erken seçim olduğunu unutmayalım. Biz ülke olarak iktidar yürüyüşüne hazırız. Sizlerin de hazır olduğunuzu, iktidarın sonucunu öğrendikten sonra çok daha mutlu olduğunuzu biliyorum. Ama bu motivasyon tek başına yeterli değil. Çalışmaları aktif hale getirmek lazımdır. O nedenle hazır ve nazır şekilde seçimlere pür dikkat bekleyelim. Halkın sorunlarına çözüm olacak önerileri üretelim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması iktidarın ülkeyi kötü yönetmesine bağlı değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi yönetemediği için ülkenin sorunlarına çözüm bulamadığı için Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak değildir. Sorunları halkımızla birlikte dile getirmiyoruz, hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzde bir tüzük kurultayı var. Tüzük kurultayla ilgili gerekli duyuruları da yaptık. Lütfen bu hususta partimizin iktidar yürüyüşünü daha sağlam adımlarla gerçekleştirmesine vesile olacak önerilerinizi bizimle paylaşın. Ve hep birlikte bu bozuk düzeni, halkı ızdırap halinde bırakan ekonomiyi gün geçtikçe daha da kötüleştiren, insanları sefalet ücretine mahrum eden bu düzeni hep birlikte değiştirelim. Bunu başarabilecek tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz bunu başarmayan muktediriz hep birlikte başarabiliriz diyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" açıklamalarında bulundu.