×

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer: “Emekli yılı” hayal kırıklığına döndü

2024 yılı, hükümet tarafından “Emekli Yılı” olarak ilan edildi ancak emekliler için bu yıl, büyük bir hayal kırıklığı ve maddi sıkıntılarla dolu bir “ızdırap yılı” haline geldi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu çelişkiyi gündeme getirmek ve emeklilerin taleplerini dinlemek amacıyla Türkiye Emekliler Derneği ve DİSK Emekli-Sen Eskişehir şubelerini ziyaret etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2024 yılının “Emekli Yılı” olarak ilan edilmesine rağmen emeklilerin yaşadığı zorlukları ve memnuniyetsizlikleri dile getirmek amacıyla Türkiye Emekliler Derneği ve DİSK Emekli-Sen Eskişehir şubelerini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında, emekliler 2024 yılının gerçek anlamda bir “emekli yılı” değil, aksine bir “ızdırap yılı” olarak kabul edildiklerini ifade etti.

Emekliler Derneği Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, hükümetin uzun yıllardır emekliler için olumlu bir adım atmadığını belirterek, “22 yıldır iktidarda olanlar, emekliler adına olumlu hiçbir şey yapmadı. Son olarak yapılan 12 bin 500 lira maaş artışı, yetersiz ve adaletsiz. Emeklilerin çaresi, erken seçim ve daha verimli çözümler üretmekten geçiyor. SGK yasası mutlaka değişmeli ve bu süreçte emekliler, işçiler ve memurlar da masada yer almalı” dedi.

DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç ise, artan enflasyon ve gelir adaletsizliğine dikkat çekerek, “Gelir dağılımındaki adaletsizlik, Cumhuriyet tarihinin en kötü seviyesine ulaştı. Türkiye yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor ve emeklilerin alım gücü her geçen gün daha da düşüyor. Emeklilik, bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Emekliler, toplumsal hafızanın temel taşıdır ve biz insan onuruna yaraşır bir yaşam talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çakırözer, Meclis’in Ekim ayında başlayacak yeni yasama döneminde emeklilerin, dar gelirli vatandaşların sorunlarını çözmek için öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacağını vurguladı. Çakırözer, “Meclis açıldığında Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilerin yaşadığı yoksulluğu bitirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de belirttiği gibi, emekli maaşlarının en az asgari ücrete çıkarılması için çaba göstereceğiz” dedi.

Sonuç olarak, 2024 yılı emeklilere refah getirmediği gibi, mevcut hükümetin emeklilere yönelik politikaları, daha da büyük bir kriz ve yoksulluk yaratmış durumda. Çakırözer ve diğer yetkililer, emeklilerin sesini Meclis’e taşıyacaklarını ve bu sorunları çözmek için mücadele edeceklerini belirtiyor. Emekliler, 2024 yılının gerçekten “Emekli Yılı” olmasını bekliyor.