×

Büyük temizlik Eskişehir'e de sıçradı: Saklanan teröristler...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarla ilgili önemli gelişmeleri duyurdu. Eskişehir'in de içinde olduğu 23 ilde düzenlenen "Gürz-15" operasyonları birçok şüpheliyi yakaladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Son beş gün içinde, Eskişehir'in de içinde olduğu 23 ilde gerçekleştirilen "Gürz-15" operasyonları neticesinde toplam 88 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, bu operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yapıldığını açıkladı. Operasyonlar, Adana, Ankara, Antalya, Bingöl, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Manisa, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas ve Tekirdağ illerinde gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, terörle mücadeledeki kararlılıklarına dikkat çekerek, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; terör odaklarının hiçbirine göz açtırmayacağız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteğiyle mücadeleye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu. Bu operasyonlar, ülke genelinde güvenliğin sağlanması adına büyük bir önem arz ediyor.