×

Bulmaca Gezisi 2. etabı başladı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ilki eylül ayında gerçekleştirilen ve kentin önemli yerlerini tanıtılacağı "Türk D

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ilki eylül ayında gerçekleştirilen ve kentin önemli yerlerini tanıtılacağı "Türk Dünyası Bulmaca Gezisi"nin ikinci etabı başladı.
 
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen bulmaca gezisi, Valilik önünde, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın verdiği startla başladı. Daha sonra Tuna, Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularıyla kent içindeki tarihi ve turist yerlere gidecek ekiplere, ulaşılacak noktaların belirtildiği şifreli bulmaca zarflarını verdi. Motosikletli ekiplerinde eşlik ettiği araç sürücüleri, gidilen her noktada karşılaştıkları bulmacaların çözümü ile bir sonraki hedefi bulmaya çalışacak. Ekipler bu şekilde 10 ayrı noktayı gezecek.
 
 
ZAMANA KARŞI GEZİ
 
Zamana karşı yapılacak gezide, trafik kurallarına uyulacak ve sürat yapılmayacak. Bugün sona erecek etkinlik sonunda dereceye girecek ekiplere, kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verilecek.Vali Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, yarışma hakkında bilgi verdi.Yarışmacıların, bulmacayı çözerek, Eskişehir'in değerlerini bulacaklarını bildiren Tuna, "Bu etkinlik vesilesiyle, biz Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'in sahip olduğu bütün değerleri, tüm dünyaya, Türkiye'ye, insanlarımıza tanıtmak amacını güdüyoruz" dedi.
 
TARİHİ SU KANALI
 
Tuna, bir gazetecinin, Eskişehir'de devam eden Vilayet Meydanı düzenlemesi çalışmaları sırasında bulunan, Roma dönemine ait olduğu bildirilen su kanalı hakkındaki sorusuna, kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şehirlerimizin altı hep kültürel değerlerle bezenmiş durumda. Aslında toprak onları iyi koruyor, muhafaza ediyor. Biz çıkardığımız zaman iyi koruyamıyoruz" yanıtını verdi. (HM)