×

Bekçi Murtaza ayakta alkışlandı

“Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez.”

Tiyatro Şenliğimizde ikinci okulumuz Atatürk Lisesi idi. Orhan Kemal’in yazdığı Bekçi Murtaza adlı oyunu sahneleyen öğrenciler, gösterilerini büyük bir başarıyla sergilediler.
Orhan Kemal’in unutulmaz eserleri arasında yer alan Bekçi Murtaza adlı oyunda toplumsal yaşam içindeki ikilemler ve acımasızca davranışlar gözler önüne seriliyor. 1940’LI YILLARIN Türkiye’sindeki kentleşmeyle birlikte gelişen sorunlar sınıf farklılıkları, politika, aşk ve hırs konusunda özel örnekler içeren oyunda kraldan çok kralcı olmanın hazin sonu da ortaya konuluyor.
Atatürk Lisesi Edebiyat Öğretmeni Atiye Bıçakçı’nın yönettiği oyunda, Berkay Öncü, Tolgahan Kocaman, Sevgi Elmalıoğlu, Sibel Yağız, Çağrınur Kelleci, Ege Fenercioğlu, Taha Yaser Göztaşı, Ulya Celep, Halil Alabay, Cemile Aytekin, Gözde Yıldız, Hüseyin Tuğrul Karagöz, Âlime Önalıcı, Helin Takar görev aldılar.
Oyunda Balkan göçmeni ve kayseri diyalektiğine özel hazırlanan öğrenciler izleyenlere doyururcu bir gösteri sundular. Bazı öğrencilerin birden fazla rol aldığı oyun ayakta alkışlandı.