×

Balmumu Heykeller Müzesi 50 bin ziyaretçiye yaklaştı

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan 'Eskişehir Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni 50 günde yaklaşık 48 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan 'Eskişehir Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni 50 günde yaklaşık 48 bin kişi ziyaret etti.
 
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan 164 heykelin müzesini, açıldığı 20 Mayıs tarihinden bu yana 47 bin 771 vatandaş görme imkanı buldu. Ziyaretçilerin balmumu heykelleri ile fotoğraf çektirme imkanı da bulduğu müze hakkında açıklama yapan belediye yetkilileri, Eskişehir’i ziyaret eden ünlü sanatçıların ölçüleri alınarak ve özel ölçülü fotoğrafları çekilerek, 'Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin heykellerine yenilerinin ekleneceğini belirttiler.
 
164 HEYKEL BULUNUYOR
 
Eskişehirli ziyaretçilerden çok şehir dışından ve yurtdışından gelen turistlerin ziyaret ettiği müzenin, en çok hafta sonları ilgi gördüğü bildirildi. Balmumu Heykeller Müzesi’nde, tarihi karakterlerin yanı sıra yerli ve yabancı 164 ünlü ismin heykeli de yer alıyor. Atatürk’ün çeşitli dönemlerinin ve Atatürk’ün ailesini de yansıtan heykellerin bulunduğu müzede, yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı görünümlerini aratmayan balmumu heykelleri konularına uygun dekorlar önünde sergileniyor. (İHA)