×

Bakanlık takipte: Eskişehir'de saldırıya uğrayan doktora özel telefon!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Eskişehir'de saldırıya uğrayan aile hekimi A.D. ile telefon görüşmesi yaparak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Memişoğlu, olayın takipçisi olacağını da vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Favziçakmak Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli A.D.’yi ararken, çocuğuna rapor vermediği için bir kadının saldırısına uğramasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

"Davanızı takip ediyoruz"

Memişoğlu, doktorların değerinin anlaşılması gerektiğini belirterek, bu tür saldırıların cehaletten kaynaklandığını söyledi. Ayrıca, "Tamamen arkanızdayız, davanızı takip ediyoruz. Eskişehir’e geldiğimde mutlaka sizi ziyaret edeceğim ve olay hakkında bir de sizden dinlemek isterim" dedi.

Olayın ayrıntıları

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesindeki Favziçakmak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli A.D., başka bir aile hekimine kayıtlı Y.C. adlı kadının çocuğunu muayene etti. Çocuğun sağlık durumu hakkında olumsuz bir rapor veren A.D., annenin rapor talebini geri çevirdi. Bunun üzerine Y.C. saldırıya geçti. A.D., saldırgan kadından güçlükle kurtularak 112 Acil Servis ambulansıyla Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, "Beyaz kod" verilmesi üzerine Y.C.’yi gözaltına aldı. Saldırgan kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu olay, sağlık çalışanlarının güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.