×

AÜ öğrencileri Kütahya'da bildiri sundu

AÜ Devlet Konservatuvarı'nın 7 öğrencisi, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu'nda bildiri sundu.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, 7 öğrencisinin Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu'nda bildiri sunmasının gururunu yaşıyor.

Konservatuvarın müdürü Prof. Dr. Ahmet Bülent Alaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın AÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü için gerçekten son derece önemli geçtiğini belirtti.

Kütahya'da mayıs ayında 5'incisi düzenlenen Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu'na katıldıklarını ifade eden Alaner, şöyle konuştu:

"Bu sempozyuma yurt içi ve dışından öğretim elemanları, öğretim üyeleri katıldı. 75 katılımcının bulunduğu sempozyuma, bölümümüzün öğrencileri Yağmur Keleş, Esin Nilay Kuran, Bensu Kitirci, Çiğdem Baloğlu, Işılay Özcan, Ezginur Küçükdürüm ve Özge Cesur, 6 bildiriyle katıldı. Şehir ve müzik temalı sempozyumda öğrencilerimiz, Eskişehir bazlı birbirinden güzel bildiriler hazırladılar. Lisans öğrencilerini bildiri sunmaları pek alışılagelen bir şey değildir. Bundan sonraki yıllarda öğrencilerimizin bildiri sayısı artacaktır. Öğrencilerimiz, AÜ ve bölümümüz için gurur kaynağı oldu."