×

ASO sevdanın şehri Saraybosna’da

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın (ASO) “Hayata Aşık Balkanlar” isimli turnesinin üçüncü durağı Saraybosna’ydı.

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın (ASO) “Hayata Aşık Balkanlar” isimli turnesinin üçüncü durağı Saraybosna’ydı.
 
ASO’nun Saraybosna Ulusal Tiyatrosu’nda verdiği konser büyük bir ilgi gördü. Şef Hakan Şensoy yönetimindeki orkestranın solist Doç. Gökhan Aybulus’un performansına dinleyiciler dakikalarca ayakta alkışlayarak cevap verdi. Dinleyiciler arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ve Prof. Dr. Naci Gündoğan ile çeşitli kurum temsilcileri ve Saraybosnalı sanatseverler yer aldı.
 
YERELDEN EVRENSELE
 
Konser öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Davut Aydın şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi’nin 50 yılı aşan geçmişi, yerelden evrensele uzanan çok yönlü bir etki alanına ve kültüre sahiptir. Üniversitemizin farklı bir kimlikle oluşturduğu bu kültür, her alanda dönüştürücü bir rol oynuyor. Bilimsel üretimin ve eğitimin yanı sıra sanatı da aynı oranda üniversitemiz kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve sanatın hayata değer katan dönüştürücü gücünü bu bağlamda önemsiyoruz.” (HM)