×

Artık dövme yaptırmak da cep yakıyor

Enflasyonun etkisiyle dövme sektöründe iğne açılış ücretlerinin 1000 TL'ye ulaşması, hem yeni dövme yaptırmayı düşünenleri hem de mevcut dövmelerini yeniletmek isteyenleri zor durumda bırakıyor.

Son dönemde birçok sektörü etkileyen enflasyon, dövme sektörünü de vurdu. Dövme yaptırmayı sevenlerin yakından takip ettiği bir gelişmeye göre, dövme iğne açılış ücretleri 1000 TL'ye ulaştı. Bu artış, dövme severleri üzdü ve sektördeki maliyetleri gözle görülür şekilde yükseltti.

Dövme sanatçıları, dövme iğnelerinin ve kullanılan diğer malzemelerin ithal olmasından dolayı döviz kurlarındaki dalgalanmanın ve artan üretim maliyetlerinin fiyatlara yansıdığını belirtiyor. Artan maliyetler, sadece yeni dövme yaptırmayı düşünenleri değil, aynı zamanda dövmelerini yeniletmek ya da bakım yaptırmak isteyenleri de zor durumda bırakıyor.

Birçok dövme sanatçısı, bu durumu kontrol altına almak için müşterilerine farklı ödeme seçenekleri sunmayı değerlendirse de, enflasyonun dövme endüstrisi üzerindeki etkilerinin bir süre daha hissedileceği öngörülüyor.