×

Anadolu'nun tınıları Balkanlarda duyulacak

Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilecek "Hayata Aşık Balkanlar" temalı turne ka

Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilecek "Hayata Aşık Balkanlar" temalı turne kapsamında AÜ Senfoni Orkestrası, Balkanlardaki 6 ülkede konser verecek.
 
AÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ahmet Bülent Alaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'deki üniversiteler arasında yapılmış en büyük etkinliklerden birisi olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AÜ işbirliğiyle 29 Haziran-15 Temmuz'da gerçekleştirilecek turne kapsamında 100 kişilik ekibin görev alacağını ifade eden Prof. Dr. Alaner, şöyle konuştu: "Bir hayalle başlayan çalışmamız Dışişleri Bakanlığı ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ın desteğiyle gerçeğe dönüştü. Bu konserlerde 'Hayata Aşık Balkanlar' temasıyla yola çıkıyoruz. Balkan ülkelerinde yaşama sıkı sıkıya sarılmış, acılara rağmen hayata aşık olan insanlara, Anadolu'nun farklı renklerini, seslerini duyurmak, Türkiye'nin Balkanlardaki ve dünyadaki tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz. İlk konserimizi Bulgaristan'ın Filibe kentindeki Antik Tiyatro'da vereceğiz. Daha sonra Sofya Ulusal Radyosu'nda konserimiz tekrarlanacak. Bunun ardından Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya geçeceğiz. Saraybosna Ulusal Tiyatrosu'ndaki konserimizin ardından Kosova Cumhuriyeti'nin başkenti Priştine'ye gideceğiz. Bu kentteki Kırmızı Salonu'ndaki konserden sonra Arnavutluk'un başkenti Tiran'da dinleyicilerle buluşacağız. Makedonya'nın Manastır kentindeki, Atatürk'ün eğitim aldığı Askeri İdadisi'nin avlusunda konseri tekrarlacağız. Bu konserin ardından Yunanistan'ın Volos kentindeki Uluslararası Volos Müzik Fesvitali'nin açılış orkestrası olarak son konserimizi vereceğiz. Türkiye'yi ve AÜ'yü Balkanlarda en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz." (AA)