×

Afyon'da bir okul öğrencilerine sabah çorbası ikram ediyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Barboros Ortaokulu, "Bir Kepçe Çorba Güne Zinde Başla" projesiyle öğrencilerine haftada bir gün sabah çorba ikram ediyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Barboros Ortaokulu, öğrencilerine haftada bir gün sabah çorba ikram ederek sağlıklı bir alışkanlık kazandırmayı hedefliyor. “Bir Kepçe Çorba Güne Zinde Başla” projesi kapsamında, iki yıldır her Çarşamba sabahı ilk ders saatinden önce öğrenciler çorba ile buluşuyor.

Okul yönetimi tarafından hayata geçirilen bu uygulama, erken saatlerde gelen çorbaların öğretmenler ve hizmetliler tarafından karton bardaklara konulup ekmekle birlikte öğrencilere dağıtılmasıyla gerçekleştiriliyor. Ders öncesi çorba ve ekmek yiyen öğrenciler, zinde bir şekilde derslere başlıyor.

Geçen yıldan beri süregelen bu çalışma ile öğrencilerin kahvaltı yapma alışkanlığı edinmeleri ve çorba içme alışkanlıkları teşvik edilmeye çalışılıyor. Projenin uzun vadede devam ettirilmesi planlanıyor. Öğretmenler, çorba günlerinde öğrencilerin daha başarılı ve enerjik olduklarını belirtirken, evde kahvaltı yapamayan öğrencilerin çorba içtikleri gün boyunca hiç acıkmadıklarını ifade ediyor.