×

4. LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

4. LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

ETİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
ORADA KİMSE VAR MI?
 
 
Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Tiyatro Şenliği’ne Cem Yalın’ın yazdığı Orada Kimse Var mı? Adlı bir gençlik oyunuyla katıldı.
 
Yönetmenliğini okul öğretmenlerinde Süheyla Evecen’in yaptığı oyunda, gençlerle ebeveynler arasındaki sorunları anlatıyor. Oyunun teknik ekibinde Osman Özenbaş, Tolga Dönmez, Yasın Kızılkaya, Özgüncan Karaburun yer aldı.
“Orada Kimse Var mı?” oyununda Duysu Özaydın, Samet Yazaydın, Yusuf Taha Örücü, Elif Tosun, Ömer Oruç Öcal, Mehmet Ali Ata, Zeynep Turşucu, Hatice Nur Demir, Musa Öğdü, M. Halim Özkan, Cankat Erkan, Seda Sarıtaş, Ezgi Demirburak Büyükkaraer, Bilge Çevik, Ayşe Oluçay, Eda Pektaş, Cahide Özge Öztürk, Elif Nur Özgüç rol aldılar. Oyun küçük skeçlerden oluşup oyuncular birden fazla rolün ustalıkla üstesinden geldiler.
 
 
Günlük hayattan bilindik örneklerin verildiği oyunda gerek gençler gerekse ebeveynler kendi hatalarıyla yüzleşmek üzere önemli mesajlar verildi. Özellikle çocuklara doğru bilgş verme ya da onların doğru kararlar almasıyla ilgili empatik yaklaşıma dikkat çekildi.
 
 
Oyunun Konusu
Oyun, çocukların, gençlerin yetiştirilme tarzlarını ve ebeveynlerin dayatmalarını traji-komik bir biçimde anlatır.
Oyunun ilk perdesi çocuklar ve ebeveynlerinin; ebeveynler ve onların büyüklerinin arasındaki iletişim kopukluğunun doğurduğu sonuçları anlatır.
 
İkinci perdede ise okul çağına gelmiş ve ebeveynlerin baskısından kurtulamamış gençlerin okul idaresi ve öğretmenlerle olan çatışmasını konu alır. Ebeveynlerin denetim altına almaya çalıştıkları, geçmişle gelecek arasına sıkışarak büyüyen bir neslin, hazin sonunu dile getiren oyunda yeni yaşantı ve standartlarla büyümek isteyen ve sürekli bastırılan bu gençleri, toplumu kemiren birer tümör gibi gören erkin yanı sıra; bünyenin tedavi edilmesi gerektiğini öne süren yetişkinlerin de varlığını gözler önüne serer. En önemlisi doğru bilinen şeyleri empati ile izleyicilerin beğenisine sunarken, genç yüreklerde büyük farkındalıklar yaratmaya çalışır.
 
 
 
Tiyatro Şenliği 20 Mayıs akşamına kadar sürecek.