×

4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

ESKİŞEHİR FATİH ANADOLU LİSESİ
DELİ DUMRUL
 
Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi 4. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne Güngör Dilmen’in Deli Dumrul adlı eseriyle katıldı.
Deli Dumrul oyununu, Okulun öğretmenlerinden Şirin Kurtulmuş ve Kadriye Timurlenk birlikte yönetip sahneledi. Murat Arda Kacar ise sahne amirliği yaptı. Dekor, kostüm tasarımı, ışık ve müzik kurgularını da yapan iki öğretmenler, özveriyle çalışarak bir oyun ortaya çıkardılar.
 
Oyunda, Batuhan Dinç, Beyza Şemisdoğan, Cemal Özkan, Elif Gülçur, Gizem Bozan, Gizem Ürencik, Güven Nazlıcan, Hayrettin Esen, İbrahim Topal, Kamilcan Amasyalı, Melih Girgin, Mertcan Yüksel, Oğuzhan Çoşğun, Özlem Eğir, Rümeysa Yonar, Selman Akmeşe, Serra Ertürk, Seyfullah Güllü, Sıla Çetinkaya, Tayga Berat Kılıç, Tufan Soltekin rol aldılar.
 
Tiyatro klasikleri arasında sayılan Deli Dumrul oyun unu okulun velileri ve öğrencilerinden kalabalık bir grup izledi. Oyunun sonunda Okul Müdürü Cemal Özkan, öğrencilerinin bu başarısından gruru duyduğunu söyledi.
 
Oyunun sonunda öğrenci ve öğretmenlere katılım belgeleriniz veren Anadolu Gazetesi Yazarı Şinasi Kula, “Sanata gönül veren herkese en derin şükranlarımı sunarım. Sanata izin vermeyen ve onu hor gören toplumlar gerilemeye ve yok olmaya mahkûmdurlar.” dedi.
 
Oyunun Konusu
Azrail’e meydan okuyan Deli Dumrul Allah'ın gazabına uğrar. Tanrı canı yerine can bulmasını isteyince babasına, anasına, kırk yiğidine can dilemeye gider. Hiçbiri canını vermez. Bunun üzerine Elif'ine gider onların yakarışı ulu tanrıya hoş gelir ve bağışlanırlar.
4. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği 20 Mayıs’a kadar sürecek