×

4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

ÖZEL ATAYURT ANADOLU / FEN LİSESİ
AŞK-I HÜRRİYET
Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi, şenliğimize, okulun öğretmenlerinden Sevda Saraçoğlu ve Eray Apaydın’ın yazdığı Aşk_ı Hürriyet adlı oyunla katıldılar. Oyunun gösteriminde okul müdürü Zevri Bingül ve öğretmenler ve çok sayıda veli ve öğrenci hazır bulundu.
 
Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi, şenliğimize okulun öğretmenlerinden Sevda Saraçoğlu ve Eray Apaydın’ın yazdığı Aşk_ı Hürriyet adlı oyunla katıldılar. Oyunda kostüm tasarımını Hilal Şengel; dekor tasarımını Selim Ak yaptı; teknik ekipteTolgahan Akın, Bedir Sehlikoğlu, Eray Apaydın yer aldılar. Oyunda Dilara Özgül, Albina Şen, Ataberk Özkaratay,Egenaz Yıldızhan,Alihan Erdem ,Bentsu Tarak,Elif Nur Öztürk, Elif Nazlı Öztürk,Semih Özcan,Edanur Yıldırım,Barış Başkan, Aliekber Büyükturgay,Doğa Yağız Yurttaş, İpek Yalçın, Gözde Kaya, Başak İnceelli ve Öykü Ergün rol aldılar. Sadık Şimşek ve Hilal Duman da oyunun ortaya çıkmasında katkıda bulundu.
 
 
Bir kara mizah tarzında yazılan oyunda tarihi ve edebi kahramanları televizyon da dizi ve filmlerden öğrenilmesine göndermeler yapan oyun hem güldürdü hem de düşündürdü. TV kahramanlarına gönderme yapan repliklerde izleyiciler, bol bol güldüler. Salonu hınca hınç dolduran öğrenci ve veliler öğrencilerin başarısı karşısında duygusal anlar yaşadılar.
 
 
Oyunun Konusu
Yıl 1921, İstanbul işgal altında… Boğazda bir yalı, yalıda yaşayan Faikzade Ailesi; Faikzade ailesinin birbirinden ilginç ve aykırı üyeleri; Her birinin Milli Mücadeleye bakışı farklı ama sonunda Hürriyet Aşkı ile ortak noktada buluşmaları… Milli Mücadele yollarında yaşanmış bir gizli kahramanlık öyküsü AŞK-I HÜRRİYET. Milli Mücadeleye hiç bu açıdan bakmadığımız; izlerken güldüren, eğlendiren, şaşırtan ve hatta duygulandıran bir oyun…
4. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği 20 Mayıs’a kadar sürecek
 
 
“Okulların amacı çocukların ve gençlerin kafasını eğitmekse, tiyatronun amacı da onların yüreğini eğitmektir”
Özdemir Nutku
 
 
Fotoğraf: Stüdyo Özgür
Hazırlayan: Zehra Çam