×

29 Ekim toplu taşıma İstanbul, Ankara,Eskişehir, İzmir'de ücretsiz mi? Marmaray, metrobüs, metro, otobüsler bedava mı?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'da ulaşımın ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü meydanlarda konser ve etkinliklerle kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu kutlamak isteyenler için İstanbul, Eskişehir, Ankara ve İzmir'de Marmaray, Başkentray ve İZBAN ücretsiz olarak hizmet verecek. İBB, otobüsler, metro, vapur ve metrobüsün de 29 Ekim'de ücretsiz olacağını açıkladı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümünde, İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak. 29 Ekim Salı günü, Marmaray, Başkentray, İZBAN, otobüsler, metro, vapur ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Bu sayede, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamak isteyenler, ücretsiz toplu ulaşım imkanlarından yararlanabilecekler. İstanbul'da İETT, Metro, Füniküler, Tramvay, Şehir Hatları Vapurları ve Toplu Ulaşımıma entegre Özel Deniz Motorları da ücretsiz olacak. Ankara'da da toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Ankara'daki EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY 29 Ekim sabahı 06:00'dan gece 24:00'e kadar ücretsiz olarak hizmet verecek. İzmir'de ise 29 Ekim gecesi 23:59'a kadar metro, İZBAN ve otobüsler ücretsiz olacak. Vatandaşlar bayram boyunca ücretsiz toplu taşıma imkanından yararlanabilecek.

Eskişehir'de 299 Ekim'de ulaşım ücretsiz mi?

Eskişehir'de 29 Ekim'de tüm toplu taşıma araçları ücretsiz olarak halka açılacak. CHP'li belediyelerin tümünde toplu ulaşımla ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşılacak. Bu sayede Eskişehir'de otobüs, tramvay ve diğer ulaşım sistemleri 29 Ekim'de vatandaşlar tarafından ücretsiz kullanılabilecek.