Bakanlık, gelecek iki yıl içinde de proje ve yapım çalışmasını başlattığı 24 yeni kütüphaneyi bitirmeyi planlıyor. Bu kapsamda, Çanakkale, Denizli, İzmir, Batman, Balıkesir, Kırklareli, Mardin, Sakarya, Eskişehir, Samsun, Kastamonu, Edirne, Erzurum, Erzincan, Manisa, Ankara, Şırnak ve Kahramanmaraş'a toplam 24 yeni kütüphane kazandırılacak. Yine 2018 yılı sonuna kadar, 28 kütüphanenin binalarının yenilenmesi hedefleniyor.
132 kütüphanenin yeniden yapılandırılması 2018 sonuna kadar bitirilecek
Ayrıca valilik, kaymakamlık, belediye ve üniversiteler ile ortaklaşa olarak yeni bina yapımı veya yenileme kapsamında 132 kütüphanenin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaların 2018 sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.
Bakanlığın, yerleşik kütüphanelerden yararlanamayan vatandaşlar için "İnsan kütüphaneye gidemiyorsa, kütüphane insanın ayağına gelir" ilkesinden yola çıkarak her kente bir gezici kütüphane aracı alınması çalışmaları da devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı törenle, bu yıl 15 gezici kütüphane, illerine gönderilmiş ve hizmete girmişti. Gelecek yıl sonuna kadar 15 gezici kütüphane daha hizmete girecek. Böylece gezici kütüphane sayısı 57'ye çıkacak.
RFID kütüphane işlemlerini hızlandıracak
Bakanlık, kütüphanelerde güvenliğin sağlanması, işlemlerin daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için 10 il halk kütüphanesinde Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) sistemi kurdu. Önümüzdeki günlerde 8 il halk kütüphanesine daha bu sistem kurulacak. 2017 yılında da yeni yapılan ve yapılandırılan il halk kütüphanelerine RFID sistemi kurulumu devam edecek.