×

“Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” açıldı. Açılış, Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Nevra Serezli, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Emin Çölaşan, Ali Sirmen gibi çok sayıda sanatçı, gazeteci ve yazarın katılımıyla renklendi.
 
Yılmaz Büyükerşen, dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Madame Tussauds Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan müzeye ilişkin düşüncelerini “Tarihimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız. Gurur duyulacak bir tarihimiz var. Gurur duyulacak insanlar yetiştirdik. Balmumu heykeller, tarihle ve ünlü kişilerle insani bir temas kurmaya çok uygun. Balmumu heykelleri bu yüzden seviyorum. Umuyorum ki, yaptığım heykeller, tarihimizle, insanımızla, yani kendimizle barışmak konusunda, karınca kararınca da olsa bir katkı yapacaktır.” şeklinde dile getiriyor. (HM)