×

Âşık Veysel sevenleriyle buluşuyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerince kurulan Âşık Veysel Müzikal Ekibi, Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor.

KBÜ Sanat Tarihi son sınıf öğrencisi Numan Çakır öncülüğünde 20 arkadaşının katılımıyla kurulan, ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun eserlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan ekip, Eskişehir’le birlikte 16 ilde sahne alacak.
 
ÂŞIK VEYSEL ADINA İLK MÜZİKAL
 
Âşık Veysel Müzikali, 2013 yılının Aralık ayında Karabük Üniversitesi’nde okuyan bir grup genç tarafından hayata geçirildi. Kültürümüzü yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarma gayesi taşıyan, sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri verme uğraşı içerisinde olan topluluk, kamuoyundan alınan olumlu tepkilerin neticesinde Âşık Veysel Müzikali Türkiye ile tanınmış ve halk ozanı Âşık Veysel adına düzenlenen ‘ilk müzikal’ olma unvanını kazanmış. 
 
TORUNU DA PROJEDE YER ALIYOR
 
Müzikalin yazar ve yönetmenliğini Numan Çakır, proje danışmanlığını Âşık Veysel’in torunu Nazender Süzer, proje sorumluluğunu ise Sinan Savaş üstleniyor. Müzikal’de, Âşık Veysel’in hayatı, doğumundan ölümüne kadar tiyatral olarak sergileniyor. Lirik danslar eşliğinde devam eden gösteri boyunca enstrümanlar canlı olarak icra ediliyor. Ekim ayından itibaren Türkiye turnesine başlayacak olan müzikal, ilgili kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda Eskişehir’de de bir gösteri yapacak. (HM)