×

"Azerbaycan-Gence Gecesi"

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki "Türk Dünyasından Ramazan İftarları" çerçevesinde "Azerbaycan-Gence Gecesi" düze

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki "Türk Dünyasından Ramazan İftarları" çerçevesinde "Azerbaycan-Gence Gecesi" düzenlendi.
Uluönder Mahallesi'ndeki etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardınadn tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in "Halil İbrahim Sofrası" ile gönül dostu sohbetleri ve meddah gösterileriyle başladı.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Uluönder Camisi'nin yanında kurulan iftar sorasında mahalle sakinlerine hitaben, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.
Türk dünyasının başkenti Eskişehir'de her gün bir mahallede iftar sofrası kurduklarını hatırlatan Tuna, şöyle konuştu:
"Eskişehir, Türki coğrafyamızdan uzanan bütün coğrafyanın merkezi. Bu vesileyle bu kutsal toprakları ve bu coğrafyayı bizim milletimize sunan ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Genceli ve Bakülü olanları yad ediyor, iki millet arasında onların açtığı bu yolu daha da sağlamlaştırarak gönül köprülerini güçlendirmek açısından önümüzdeki yılda devam edecek etkinliklerimizle değişik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, bütün Türk dünyasına, Azerbaycan'a, Türkiye'deki ve Eskişehir'deki vatandaşlarımıza sevgi ve saygılar sunuyorum.”
İftar sırasında, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Tuna'ya ressam İlhan İşbaşı'nın yaptığı Gence'de türbesi bulunan şair Nizami Gencevi'nin türbesinin yağlı boya resmini hediye etti.
Teravih namazına kadar devam eden program, Azerbaycan-Gence sinema dünyasından bir film gösterimiyle son buldu. (HM)