Acil sağlık hizmetleri konferansı gerçekleşti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Acil sağlık hizmetleri konferansı gerçekleşti
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Eskişehir Acil Sağlık Hizmetleri Konferansı, ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Açılışta konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurdan Acar, acilde ortak davranış bilinci geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, anabilim dalı olarak özellikle eğitimler yolu ile sağlık çalışanları ve ilgili kurumlar arasında bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. 2005 yılında acil servise 19 bin başvuru alırken bugün bu rakamın 100 bine çıktığını ifade eden Doç. Dr. Acar, acil hizmetlerini geliştirmek için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, destekleri için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve ESOGÜ’nün vizyonu geniş yöneticilerine teşekkür etti. ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül de, ildeki yöneticilerin ve acil uzmanlarının acil hizmetlerindeki eksikleri tamamlamak konusunda kararlı ve istekli olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özellikle bölgeye hizmet veren bir üniversite hastanesi olarak ESOGÜ’nün büyük bir sorumluluk taşıdığını söyledi. Çevre illerden gelen çok sayıda hastaya şifa dağıttıklarını belirten Prof. Dr. Sırmagül, 2017 yılında Rektörlüğün de desteğiyle, acil servisi çok daha büyük bir alana taşımayı planladıklarını belirtti.

Açılışta bir konuşma yapan Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Çetin Avcı, acil servisin geliştirilmesinde kurumlar ve çalışanlar arası iletişimin önemine değindi. 

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu da, Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine tüm olanakları sağladığını belirterek, kendilerinin de acil hizmetlerinin koordinasyonu sağlamak için çok çalıştıklarını aktardı. Bu tür toplantıların artması gerektiğini vurgulayan Dr. Mumcu, tüm katılımcılara teşekkür etti. 

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane ise, acil servislerin kat ettiği mesafeyi kendi öğrencilik döneminden örneklerle anlatarak; acilin doğru teşhis ve sürati aynı anda barındırdığını, sağlık sisteminin vitrini olan acil servisi daha ileri götürmek için müzakere ederek çalışılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Birdane, bereketli bir toplantı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Konferans, Eskişehir Acil Sağlık Sistemi, Eskişehir 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir’deki Acil Servislerin tanıtılmasının ardından, Travma Hastasına Yaklaşım ve İleri Kardiyak Yaşam Desteği konulu oturumlarla sürdü. Yemek sonrasında Mevzuatların konuşulmasıyla devam eden konferans, serbest oturumla sona erdi.
Kaynak : İHA
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi