Bill Gates’in kehanetleri

Serkan Açıkgöz yazdı

9 Temmuz 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Merhaba kıymetli teknoloji tutkunları. Bugün kısaca Bill Gates’in kehanetlerinden bahsedeceğim. Bill Gates 1975 yılında Microsoft'u kurduktan sonra (ben doğmadan 1 yıl önce) 42 yılda elde ettiği 88.8 milyar dolar tutarındaki servetiyle dünyanın en zengin insanı oldu. Bill Gates 1999 yılında Düşünce Hızında Çalışmak ismindeki kitabında önemli sözlere imza atmış ve ilginç kehanetlerde bulunmuştu, bugün hepsi tek tek gerçekleşti.

İşte o kehanetlerden bazıları
1 - İnsanların farklı web sitelerindeki fiyatları görmesini sağlayacak, tüm sektörlerde çaba sarfetmeden en ucuz ürünü bulabileceği otomatik fiyat karşılaştırma hizmetleri geliştirilecek.
2 - İnsanlar nerede olursa olsun iletişim kurabilecekleri ve iş yapabilecekleri küçük cihazlar taşıyacak, haber okuyacak, uçuş programını görebilecek, piyasalardan haber alabilecek yani her şeyi yapabilecek.
3 – İnsanlar Internet üzerinden faturalarını ödeyebilecek, mâli durumlarını takip edebilecek ve doktorlarıyla iletişim kurabilecek.
4 - Kişisel asistanlar geliştirilecek. Evde ya da ofiste farketmeksizin akıllı bir şekilde tüm cihazlara bağlanıp senkronize olabilecekler ve veri değişimi yapabilecekler. Cihaz, maillerinizi kontrol edebilecek, ihtiyacınız olan bilgiyi size sunacak. Örneğin bir markete gittiğinizde yapmak istediğiniz yemeği söyleyeceksiniz ve size lazım olan malzemeleri seçecek.
5 - Sürekli video yayınlar evlerde yaygınlaşacak, evde değilseniz sizi bilgilendirecek.
6 - Arkadaşlarınız ve aileleriniz için geliştirilen, etkinlik planlayıp sohbet edebileceğiniz özel internet siteleri geliştirilecek.
7 - Ne zaman için seyahat planladığınızı bilecek ve o bilgiyi gideceğiniz yerde aktivite, promosyon, indirim ve parçası olmak istediğiniz her şey hakkında önerilerle birleştirecek yazılımlar olacak.
8 - Televizyonda maç izlerken canlı olarak tartışabileceğiniz hizmetler olacak ve kimin kazanacağına dair oy verebileceksiniz.
9 - Cihazlar akıllı pazarlama araçları olacak. Satın alma alışkanlıklarını bilecek ve tercihlerinize özel olarak yerleştirilmiş reklamlar göreceksiniz.
10 - Vatandaşlar kendilerini etkileyen konularla ilgili, örneğin yerel siyaset, güvenlik ya da şehir planlaması gibi konularda internet üzerinden tartışabilecek. (Şimdiki Facebook-Twitter gibi…)
Acaba Bill Gates’in bundan 20 yıl sonrası için ne gibi kehanetleri var gerçekten çok merak ettim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi